Het toerisme herstelt zich geleidelijk in Letland

8 juli 2020, 8:22 uur
Authors: eng.lsm.lv (Latvian Public Broadcasting)

De toerismesector in Letland heeft dramatisch geleden onder de crisis veroorzaakt door COVID-19, zei Asnāte Ziemele, hoofd van de reisorganisatie “Lauku ceļotājs”, in een interview op de Letse televisie op 8 juli 2020.

In juli en augustus hopen bedrijven voldoende inkomsten te krijgen waarmee ze de winter kunnen overleven.

Ziemele zei dat de verliezen in de crisis dramatisch waren, aangezien de toeristische sector tijdens de crisis eigenlijk niet meer actief was. Werkers van het plattelandstoerisme zijn volgens Ziemele kleinere slachtoffers; voor bedrijven die zich richten op grotere evenementen en zakelijke klanten, is de omzetdaling tot 70%.

De deskundige zei dat de gastheren van toeristische accommodatie veel werknemers hadden ontslagen vanwege de onzekerheid over de toekomst. Ze hebben veel werk omdat ze alleen werken.

Volgens Ziemele herstelt de toeristische sector zich geleidelijk door het gemak van beperkingen. Dit jaar is er een grote vraag naar bootreizen in Letland. Individueel en familietoerisme is ‘als nooit tevoren’ als actief aangemerkt.

In juli en augustus hopen arbeiders in de industrie geld te verdienen en te sparen om de winter te overleven. Lage prijzen zijn niet te verwachten, meent Ziemele.