Onderweg naar Letland …

Onderweg naar Letland …

Letland (officieel Republika Latvija) is een van de Baltische republieken, samen met Estland en Litouwen. Ten westen van Letland, aan de overkant van de Baltische Zee, ligt Zweden. In het westen grenst Letland aan de Oostzee en de Golf van Riga, die vanuit het noordwesten diep het land binnendringt. In het noorden grenst Letland aan Estland, in het zuiden aan Litouwen en in het oosten aan Rusland en Belarus (Wit-Rusland).

De hoofdstad Riga ligt aan de Golf van Riga in het midden van het land. De oppervlakte van Letland is 64.600 km2 en het land is daarmee anderhalf keer zo groot als Nederland. Letland is over het algemeen vlak of licht heuvelachtig. Letland is zeer dicht bebost (42% van het land), heeft vele meren en rivieren, een ongerepte kust, veel weiden en landbouwgebieden. Op Riga na zijn er niet echt grote steden. Letland telt ongeveer 1000 rivieren. De langste rivier is de Daugava, 1020 km lang waarvan 370 km door Letland stroomt. Andere grote rivieren zijn de Gauja, de Lielupe, de Venta en de Aiviekste. Ongeveer 10% van het land bestaat uit laagveen, drassige gebieden en moerassen. Letland heeft ongeveer 5000 vrij kleine meren. Het grootste meer is Razna (55 km2). De meeste meren zijn vrij ondiep en in de winter enkele maanden bevroren.

Ja

We gaan naar Jelgava in Letland in week 9, 2014 . We hebben het OKAY van het stadsbestuur, ook  hebben we de zegen van de plaatselijke kerken (zij willen een deel van deze outreach zijn) en de groeiende behoefte van deze stad geeft ons de uitdaging om te komen en te vertellen en te laten zien dat er een God is die om hen geeft!

 

De gemeenschap , de vriendschap , God’s openbaringen tijdens deze week , de momenten dat je zult bidden voor de mensen , dat je hen naar Christus zult leiden, de genezingen die zullen plaatsvinden, het aantal nieuwe vrienden die je krijgt en dat je een deel van een internationale groep van toegewijde mensen uit meer dan 20 nationaliteiten zult zijn, zal een blijvende invloed zijn in je leven. Kom en doe mee!

Week 9 – 2014, dat is van 23 februari tot en met 2 maart 2014

Deze reis is voor alle leeftijden (van 8 tot aan 88 die de handen uit de mouwen willen steken)

Kosten: circa € 230,- pp (exclusief vliegreis)

Belangstelling om dit avontuur in Gods Koninkrijk mee te maken? Zoek contact met me via de website www.blakusotram.com, via het mailadres info@blakusotram.com of ik hoor je graag op een andere wijze. Ik nodig je uit voor een bezoek en daag je uit mij te helpen om de bewoners in Letland te helpen.

Groet,

Siedo Westra